"Livet är en tragedi fyllt av glädje"

Rubrikens citat kommer från en man som heter Bernard Malamud.
Fint tycker jag.

Förövrigt så är allting väldigt konstigt ibland.
Tur att musiken finns.

Att göra i mitt liv just nu, för den överdrivet intresserade:

Ett arbete om Arvo Pärt
Ett arbete om filmer i olika tider
Ett arbete om Jägarna i psykologiskt perspektiv
Läsa ikapp min bibel-plan som jag halkat efter igen
Fixa de två kvarvarande julklapparna
Puzzla (den punkten är VISST viktig)
Packa
Simma 400 meter (den punkten är också viktig)

Jag TRIVS!
Jo men faktiskt. Det är underbart att ha något att göra. Mål i livet lixom :)

Jag är medveten om att detta inlägg inte riktigt duger så jag lägger till några kvällstankar.

"Häromdan när de såg mig komma leende
De fråga hur kan jag skratta mitt i detta elände
Han sa det måste va ett brott mot någon paragraf
Jag fråga vilken då? Han sa: gräsligt beteende
Jag svara: Dansen som vi håller den är fredlig
Så varför ska ni behandla mig som någon hedning
Nej bättre dagar är vår destination. "

- Kapten Röd

"Livet är jobbigt; det är jobbigare om du är korkad" - John Wayne

// Elin

I need to wake up

Har ikväll insett att jag ska ägna mitt liv åt nåe bra. Vad det blir vet jag inte än. Framsteg? Lite.

Lyssnar på musikhjälpen. Mycket mycket bra initiativ och underbara människor i världen.
Jag blir så glad när jag märker att världen inte alls är förlorad, inte sålänge det finns folk som bryr sig.
Jag tänker räkna in mig själv i den skaran och har därför skänkt en summa pengar. Sitter samtidigt och funderar på andra sätt att hjälpa till på. Finns en del, det må jag säga. Blir nog bra!

Nu spelas Håkan Hellström, Klubbland! Fina, fina låt. Han är så bra! :)

Ikväll blire inget långt inlägg, men jag utgår ifrån att det inte gör så mycket!

I want to change // Elin



Kvällstanke

Hej

Jag sitter i min säng och följer slutminuterna av El Clàsico. Har knappt följt Barca alls sedan Tv4sport blev av med La Liga. Det är sorgligt och jag saknar det en del. Självfallet har jag inte slutat att heja på dem. Dock inte lika engegerat som tidigare. Jag minns när jag kunde varje resultat, varje spelare och annan knasig info. Nu är allting så annorlunda. 

Kvällstankarna ikväll har lett mig in på vägen i fråga om ifall jag är en misslyckad människa.
Jag har kommit fram till att jag troligtvis inte kan veta det såhär på förhand.
Fast det känns verkligen så precis nu. Jag är inte speciellt bra på att planera. Jag tror att jag är det, men det är jag inte. Allt löser sig genom tur. Jag är inte speciellt bra på något särskillt. Det spelar ingen roll att jag tror att jag är bra på musik. Det är jag inte. Jag är heller inte speciellt smart. Några tror det. Några vet att så inte är fallet. Betygen är oväsentliga. Det handlar inte om smarthet. 

Tur att jag känner en Gud som som bryr sig om mig i alla fall.
Tur att jag känner en Jesus som har räddat mig.
Tur att jag känner en Helig Ande som uppfyller mig och påminner mig om att det världsliga är idiotiskt.

Barca vann btw. ! De är sannerligen Spaniens bästa lag, oavsett vad tidningarna ger sig in på.

Ibland är världen elak // Elin 


Hold on Be strong

Tjoflöjt Spårvagn.

Jag har inte bloggat så mycket på sistone. Detta beror i enkelhet på att jag känt mig som en tvättäkta virrpanna hela veckan och lär känna samma sak även nästa vecka. Har därför idag bestämt mig för att försöka göra ingenting alls. Har valt att hoppa över både ett lucia-tåg och mammas konsert. Känner mig som en underbar människa. Eller en tölp. Har ett tungt hjärta och ogillar skarpt.. typ allting för tillfället. Så det är nog lika bra att jag stannar hemma och håller mig dåliga humör för mig själv!

Igår hade fredagsgruppen julavslutning och det var sammanfattningsvis en underbar kväll, även om jag som vanligt klantade till det när jag skulle spela. Som tur var täckte den fantastiska julmiddagen över det hela.

Har tillbringat morgonen med att spela WeTopia och lyssnat på Idol-låtar. Vad händer? Jo, jag har faktiskt en rätt bra förklaring. WeTopia är ett spel där man bara genom att spela hjälper barn som har det svårt i andra länder. Det kändes som en bra grej och jag håller tummarna för att det inte är ytterligare en ond människa som har ljugit ihop något fult utan att det äntligen sprids lite bra grejer i världen. Idol-låtarnas förklaring består av att jag var nyfiken på vinnar-låtarna, insåg att båda versionerna var ganska bra och vips. Me is stuck here. 

Någon som är nyfiken på min framtida vecka? Jag är det, för jag har egentligen ingen koll.
Imorgon ska jag i alla fall sjunga/hjälpa till på en gudstjänst. Senare träffa mor en kort stund och senare igen hem till världens finaste Anna och öva inför två spelningar på torsdag. En lunchkonsert med klassen (som kommer bli helt azum bra eftersom vi är azum bra) och en egen jul-spelning på eftermiddagen. Måndagen och tisdagen kommer bestå av lucia-tåg och resten av tiden ska jag plugga och handla julklappar. 

Tycker om när julen börjar närma sig såhär mysigt. Tjuvarnas jul följer jag fortfarande och den är perfekt. Chokladkalendern är också perfekt. Julklapparna är nästan klara. Fantastisk upplevelse.

All this way // Elin

They will deal with Him alone

Jag sitter för tillfället i min soffa och kollar på handboll, RIK mot Alingsås, med min far (fast han är lite duktigare och stryker kläder samtidigt). Jag försöker förvisso plugga franska och kulturhistoria under tiden. Härlig studieteknik, jag vet.

Jag har tidigare idag sett på julkalendern, som är otroligt mysig! Rekomenderas varmt :) Har också läst i min bibel. Började på Första Kungaboken idag. Läste också psaltaren 145 och Första Korinthierbrevet 12. Känns verkligen som om jag börjar komma någon vart och det blir hela tiden enklare att ta åt sig av det som står. Det gör också att jag numera blir mer glad när jag läser, till skillnad från i början då jag hade väldigt lätt för att bli upprörd över det som stod. Den är onekligen svår men det är så värt det.

Jag har haft boken "Himlen finns på riktigt" på hjärnan en tid. Måste se till att få läst den ordentligt snart. Den handlar om en 4-årig pojke som opereras och dör under operationen, men lyckas komma tillbaka igen. När han senare pratar med sin mamma berättar han att han hat träffat Gud. Sedan följer världens underbaraste beskrivningar av himmelriket och Guds godhet. Det gör mig glad att tänka på det! :)

Nu tror jag att jag ska se till och få lärt mig lite. Funderar nämligen på att gå bort till kyrkan och kika in på gudstjänsten med julbrass senare klockan 18 och då måste jag vara hyfsat klar med.. i princip allt i skolväg. Ska nog bli bra! 

Innan jag drar - Dagens Tips på två sätt!

1: http://www.youtube.com/watch?v=oJ9VbSl6Q-0
2: http://www.youtube.com/watch?v=3mHYlmQN1Ys

I'll never forget // Elin

There's a girl who gives a shit

Sitter på min säng och förstör mitt liv genom att inte göra något alls.
Listan på grejer som ska bli gjort blir bara längre och Elin blir allt tröttare... 
Franska-plugg, kulturhistoria-frågor, julklappar, stickningar, röj på rummet, Idrotts-uppgift, öva låt-texter, förbereda spelningar, förbereda lucia, lära mig grejer på piano.... 

I mina högtalare (L) spelas just nu klassiska stycken av en estnisk kompossitör vars namn är Arvo Pärt.  Det, mina vänner, är en fin man. Det tror jag i alla fall för jag har inte lärt mig så mycket om honom än :)
Det är i vilket fall hans låt "Fur Anna Maria" som jag ska försöka lära mig. Den är inte så lång alls faktiskt. Endast en minut och sju sekunder. Tror att jag ska försöka planka lite av den idag.

Nu ska jag bestämma mig för hur resten av kvällen ser ut.
Börjar med ett dans-pass. Sedan blir det en snabb dusch. Sedan ska jag spela piano. Sist ska jag nöta alla franska glosor tills jag somnar så att jag i alla fall ska kunna något på provet! Hoppas jag lyckas ta mig igenom kvällen ordentligt...

Jag skulle vilja avsluta detta med att be om ursäkt för ett otroligt ointressant inlägg. 
Önskar jag hade haft lust att skriva om det roliga som har hänt idag men jag orkar helt enkelt inte. 
Får bli någon annan gång! Kan ju i alla fall avslöja att jag har klippt mig. 

Behind these walls, you just walk through it.. // Elin

RSS 2.0