I'm in a super time machine

Tjoflöjt spårvagn!
Dagens ämne är...  Hur världen påverkas av en enda dålig händelse!

Har ni någon gång upplevt känslan av att när någonting går fel är resten av dagen förstörd? Är det ödet?
Jag kommer hem från skolan, är på hyfsat bra humör. Söstra mi ber mig klippa färdigt gräsmattan, så det tänker jag att jag kan vara snäll att göra! Klipper ungefär tio meter innna jag insér att det är en smärre miljard äpplen ivägen. Jag beslutar mig för att hämta en skottkärra och plocka upp äpplena. Surprise - Skottkärran är borta. Jo, jag blir en aning irriterad. Påbörjar försöket att putta bort äpplena men ger till slut upp. 
Beger mig till mitt music-place för att spela istället. Tar tre försök att få upp dörren. Kommer in, övar gitarr i tio minuter och får sedan extremt ont i magen. Går in och en tablett senare sitter jag i soffan och tänker tillbaka på min (förhoppningsvis) tillfälliga olycka samtidigt som jag ser på mina kära mythbusters. (Dagens avsnitt handlar om speglar och är rätt intressant!)

I pauserna funderar jag på livet. Oja, så kan det vara ibland. Det var min bild-lärare som fick mig att göra det just idag. Ni förstår, hon har glasögon. Dessutom hade vi kulturhistoria och pratade om människans ursprung. Måste säga att jag hellre hade velat härstamma från en delfin än från en apa. Helst hade jag velat födas som människa. Vilken tur. Sen funderar jag förstås på en väldans massa varför, men det är inte hälsosamt. 

Avslutar dagens otroligt intressanta inlägg med en fin liten textrad, framför av Snow Patrol:

I am an astronaut
I am an astronaut
Dady is away and mum's asleep
And I am an astronaut

I am a Polar Bear
I am a Polar Bear
I'm anything I want to be
When nobody else is there

Tackar Peter för påminnandet av hur bra denna låten är :)


Inspiration

Tänk att det ibland kan räcka med att man bara nämner ordet inspiration för att komma på något att skriva om.
Nej jag tänkte inte diskutera just inspiration. Jag tänkte diskutera något MYCKET viktigare. Mig.
Idag på min första psykologi-lektion var det just oss själva vi fick prata om, men jag vet inte om det gick så bra.
Det är sannerligen så att jag inte har skrivit ett dyft om mig själv här och jag tänkte att jag kunde få det överstökat.
Jag heter... *trumvirvel*.. Elin! Hurra, nu känns det bättre. Jag är 16 år, fyller 17 år den 15 November, vilket gör mig till Skorpion. Eftersom jag tycker om Björn Gustafsson tänkte jag berätta lite om Skorpionens egenskaper och dess horoskop.


Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt. 

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen. 

Planeten Pluto styr över Skorpionens tecken. Det ger sig tillkänna bland annat genom ett stort kontrollbehov. Skorpionen är viljestark och vill helst ha distans till omgivningen och kontroll över sin livssituation. Skorpionen är känd för att alltid ha en dold reservplan, och får ofta ett liv med spännande möjligheter och dramatiska vägskäl!



Visst låter jag spännande? Oja, jag blir nästan stolt över mig själv.
Där lärde ni er något, gått folk. Är ork och tid en bristvara kan ett enkelt kopiera-klick vara en lösning nära till hands. Till och med när man ska berätta om sig själv. Allt finns ju på nätet. 

Godmorgondag.

Tackar och bockar och bugar

Ett gigantiskt jättestort TACK! till världens bästa Anna <3
Nu är bloggen fixad och jag är glad och nöjd över att äntligen kunna skriva lite ordentliga inlägg! Frågan är hur ordentliga de nu kommer bli. Men värt ett eller plural försök!

För tilfället sitter jag omgiven av "att göra" - grejer.
Matteboken ligger uppslagen och jag har lydigt påbörjat tal 18. Att jag kört fast behöver ingen veta. 
Gitarren står brevid mig. Mina blues-skalor ligger på bordet, bredvid Dan Browns uppföljare till "Da vinci-koden" och "Änglar och demoner", vilka jag lär ta upp i fler inlägg eftersom de innehåller mina för tillfället favoritämnen: Symbolik, religion och författarskap. Jag vet att de flesta suckar högt vid bara tanken på dessa skumma, alternativt tråkiga intressen men det kan helt enkelt inte hjälpas. Jag är fast.

Samtidigt som jag läsar/pluggar/spelar allt detta i pauserna mellan Mythbusters drar sig mitt hjärta ut mot min käre studio. Som faktiskt börjar likna något som borde kunna kallas för studio i alla fall!

Tre av mina gitarrer hänger på väggen. Förstärkaren är i topptrim. Trumsetet är uppmonterat och hammondorgeln insläpad. Förhoppningsvis införskaffas både dator och mickar inom de närmaste veckorna och sedan äre bara att köra! Jag är tossig av förväntan. :)


Sådär! Då vart hyfsat ordentligt inlägg nr 1 avklarat.
Känner mig stolt som har tagit detta stora kliv ut i rymden.

På återseende, typ.

// Elin

"Ursäkta röran...

men vi bygger om!"

Eller ja, jag bygger om. Nej förresten, det är ju inte "Jag - Elin" utan "Jag - Anna", Elins musikaliska högerhand och datorgalna kompis. Juste. Så, jag håller på att muppar till hennes blogg lite, som säkerligen syns. Ursäktar för detta estetiska kaos som uppstår under tiden ombyggnationen pågår.

CIAO!

RSS 2.0